Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2001 17:04

Η Info Quest δικαιολογεί την αναστολή διαπραγμάτευσης της AremisSoft

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού AremisSoft (στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η Info – Quest με ποσοστό μικρότερο του 20%) στην αγορά του Nasdaq, η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας με σημερινή επιστολή της στο δ.σ. του ΧΑΑ επισημαίνει ότι η διοίκηση της AremisSoft ζήτησε την αναστολή από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές για να προστατεύσει τους μετόχους της.

Η Info-Quest εκτιμά ότι η διοίκηση της AremisSoft έπραξε σωστά όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και επιβεβαιώνει ότι τα επενδυτικά της σχέδια δεν διαφοροποιούνται από το συγκεκριμένο γεγονός.

Οπως επισημαίνει η Info-Quest, αν και είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι μελλοντικές επιπτώσεις της αναστολής στην τιμή της μετοχής, αναφέρεται απολογιστικά ότι πριν από την προσωρινή αναστολή η μετοχή της AremisSoft είχε εμφανίσει πτώση σε τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις (από τα 19 δολ. σε 13,28 δολ. στο κλείσιμο της 16 Μαϊου 2001), ενώ η πτωτική πορεία ανεκόπη και η μετοχή έκλεισε στα 13,80 δολ. στις 22 Μαϊου 2001, μετά τις ανακοινώσεις.