Αxa: Προχωρά στην μεγαλύτερη εξαγορά αμερικανικής ασφαλιστικής από ευρωπαϊκή

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 11:47
UPD:11:52
REUTERS/Christian Hartmann

Στην εξαγορά της αμερικανικής XL Group προχωρά ο γαλλικός ασφαλιστικός ΑΧΑ. Συμφώνησε να καταβάλλει το αντίτιμο των 15,3 δισ. δολαρίων, σε μία συμφωνία, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη όλων των εποχών εξαγορά αμερικανικής ασφαλιστικής από ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της. 

Η Axa θα καταβάλλει 57,60 δολάρια ανά μετοχή της XL, με το προσφερόμενο αντίτιμο να είναι 33% υψηλότερο σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή. 

Αποκτώντας την XL η Axa θα ενισχύσει την παρουσία της στην αμερικανική αγορά, της οποίας οι προοπτικές διαγράφονται θετικές. Η αμερικανική εταιρεία είχε άλλωστε προσελκύσει ενδιαφέρον και από τη γερμανική Allianz, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. 

Παρόλα αυτά το deal δεν ενθουσίασε τους επενδυτές, που μάλλον θεώρησε ότι το αντίτιμο ήταν υψηλό. Το αποτελέσμα είναι η μετοχή της Axa να δέχεται σήμερα ισχυρές πιέσεις. 

Η πτώση θα μπορούσε να είναι προσωρινή, όπως σχολίαζαν αναλυτές, εάν οι επενδυτές εστιάσουν στη νέα στρατηγική της Axa, η οποία πωλεί ορισμένες δραστηριότητες για να εστιάσει- και με μεγάλες εξαγορές- σε αυτές, που προσφέρουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα