Λήξη της απεργίας στη Χιλή, υποχώρησε ο χαλκός στο Λονδίνο

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 12:48

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στο Λονδίνο για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών, μετά την επιστροφή των απεργών στο μεγαλύτερο ορυχείο του μετάλλου στον κόσμο, στο Escondida της Χιλής, στην εργασία τους, περιορίζοντας τα ελλείμματα του χαλκού που χρησιμοποιείται στις κατασκευές και τα αυτοκίνητα.

Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο, που ανήκει στην BHP Billiton, ενέκριναν την αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ένωσης, Luis Troncoso. Το Escondida που παρήγαγε πέρυσι το 8,5% του χαλκού παγκοσμίως, έκλεισε στις 18 Αυγούστου από συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι απεργοί θα επιστρέψουν σήμερα στις εργασίες τους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της BHP, Alejandra Wood.

O χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange, υποχώρησε 70 δολ., ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 7.630 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:51 π.μ., τοπική ώρα. Το μέταλλο υποχώρησε 3,8% από την έναρξη της απεργίας στη Χιλή, στις 7 Αυγούστου, ενώ τα αποθέματά του αυξήθηκαν 22%.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων στο LME, το αλουμίνιο υποχώρησε 2 δολ. φθάνοντας στα 2.053 δολ. ο μετρικός τόνος, ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 10 δολ., φθάνοντας στα 3.440 δολ. ο τόνος και το νικέλιο διαπραγματεύθηκε 300 δολ. χαμηλότερα, στα 28.500 δολ. ο τόνος. Ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 8 δολ., φθάνοντας στα 1.218 δολ. ο τόνος και ο κασσίτερος αναρριχήθηκε 95 δολ., φθάνοντας στα 8.950 δολ. ο μετρικός τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα