Ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου

Από τα χαμηλότερα επίπεδα 10 εβδομάδων
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 07:13

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα 10 εβδομάδων, καθώς οι τροπικές καταιγίδες στον Ατλαντικό Ωκεανό, αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης προβλημάτων στις προμήθειες από τον Κόλπο του Μεξικό.

Ο έκτος κυκλώνας στον Ατλαντικό προβλέπεται να μετατραπεί στην τροπική καταιγίδα «Florence» μέσα στις επόμενες 36 ώρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ. Η καταιγίδα προβλέπεται να γίνει τυφώνας στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κινείται βορειοανατολικά των Leeward Islands.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωνε κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές άνοδο 40 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 69,59 δολ. το βαρέλι. Στις 10:11 π.μ. στη Σιγκαπούρη η τιμή του ήταν 69,49 δολ. το βαρέλι, 2,8% υψηλότερα από πέρυσι.

Τα συμβόλαιά του υποχώρησαν 1,07 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 69,19 δολ. το βαρέλι την 1η Σεπτεμβρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιουνίου.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν 4,6% την εβδομάδα που πέρασε καθώς η προθεσμία που είχαν θέσει τα Ηνωμένα Εθνη στο Ιράν για την παύση του εμπλουτισμού ουρανίου, πέρασε χωρίς την επιβολή κυρώσεων, σε συνδυασμό με το πέρασμα τροπικής καταιγίδας από την Φλόριντα, που δεν προκάλεσε ζημιές στις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικό, πηγή του 1/4 της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα