Ανοδικά κινείται ο χρυσός στην Ασία

Εν αναμονή της αύξησης της ζήτησης από τους χρυσοχόους
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 07:21

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση από τους χρυσοχόους θα αυξήσει τα αποθέματά τους εν αναμονή της έναρξης των αγορών στην Ασία και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο κάθε Σεπτέμβριο από το 2000 καθώς οι χρυσοχόοι αγοράζουν το μέταλλο για τις γιορτές του χειμώνα, περίοδος γάμων στην Ινδία και οι επενδυτές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 2,15 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 627,60 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 625,90 δολ. η ουγγιά στις 11:12 π.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Συνολικά 28 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg στις 31 Αυγούστου και την 1 η Σεπτεμβρίου από το Σύδνεϋ έως το Σικάγο, πρότειναν την αγορά χρυσού. Οι προβλέψεις ήταν οι πιο αισιόδοξες μέσα σε επτά εβδομάδες. Μόλις έξι εισηγήθηκαν την πώληση του μετάλλου και οι τέσσερις ήταν ουδέτεροι.

Ο χρυσός για παράδοση τον Δεκέμβριο σημείωσε άνοδο έως 2,90 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 635,50 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 11:14 π.μ., ώρα Σύδνεϋ, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 634,10 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα