Ομιλία Γ. Αλογοσκούφη σε εκδήλωση του ΣΕΒ με εκπροσώπους κορεατικών επιχειρήσεων

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 17:00

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανοίγουν νέες οδούς συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και των κορεατικών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε εκδήλωση του ΣΕΒ με εκπροσώπους κορεατικών επιχειρήσεων.

Οι κορεατικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Η στρατηγική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και ο κεντρικός ρόλος της στην ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνιστούν σημαντικά πλεονεκτήματα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα εποχή και πως παρά τις μεγάλες προκλήσεις, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας γίνονται ολοένα και καλύτερες.

«Προσφέρουμε σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά και πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες – στο εμπόριο, στην ενέργεια, στον τουρισμό, στο χρηματοπιστωτικό τομέα και γενικότερα στις υπηρεσίες. Και αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές και οι κορεατικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να εξετάσουν την προοπτική για μια στενή μεταξύ τους συνεργασία», υπογράμμισε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα