Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, καθώς οι τιμές του χαλκού κινήθηκαν ανοδικά στο Λονδίνο.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης της Nippon Oil Corp. και της Woodside Petroleum Ltd. σημειώνουν απώλειες, καθώς το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 15 εβδομάδων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση υποχωρώντας λιγότερο του 0,1%, φθάνοντας στις 131,57 μονάδες, στις 10:29 π.μ. στο Τόκυο. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ, λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας (Labor Day).

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 16.295,40 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, μετά την ισχυροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη.

Χθες οι τιμές του χαλκού σημείωσαν άνοδο 1% στο Λονδίνο, καθώς εικάζετο ότι οι παραγωγοί καλωδίων και αγωγών στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, άρχισαν και πάλι τις αγορές για να ανανεώσουν τα αποθέματα που μειώθηκαν.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως τα 67,77 δολ. το βαρέλι χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε μία ημέρα. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό διαπραγματεύθηκε στα 68,37 δολ. το βαρέλι.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 115,79 έναντι του δολαρίου στο Τόκυο, από 116,08 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Πριν από λίγη ώρα διαπραγματεύθηκε στα 115,82 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα