Πάνω από τα χαμηλότερα 11 εβδομάδων το αργό

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 07:02

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι τιμές του αργού πετρελαίου από τα χαμηλότερα επίπεδα 11 εβδομάδων στο Λονδίνο, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι καταιγίδα που δημιουργείται στον Ατλαντικό ενδέχεται να απειλήσει την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό.

Η τροπική καταιγίδα στα νοτιοανατολικά του Πουέρτο Ρίκο ενδέχεται να ισχυροποιηθεί σε τυφώνα μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 37 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 68,08 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 10:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες, υποχώρησε 2,1%, φθάνοντας στα 67,71 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 15 Ιουνίου.

Στη Ν. Υόρκη το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 68,39 δολ. το βαρέλι, 74 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) περιλαμβάνονται οι χθεσινές τιμές των ηλεκτρονικών συναλλαγών με τις σημερινές, εξ αιτίας του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Αύγουστο το πετρέλαιο και η βενζίνη αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ μετά το πέρασμα του τυφώνα Katrina, της χειρότερης φυσικής καταστροφής στις ΗΠΑ, που πέρασε από τον Κόλπο του Μεξικό με αποτέλεσμα τον θάνατο πλέον των 1.800 ανθρώπων και ζημίες συνολικού ύψους 81 δισ. δολ., μεταξύ των οποίων σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και πλατφόρμες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα