Ανεβάζει τον πήχυ για την ανάπτυξη η Κομισιόν

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 09:21

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την οικονομία της Ευρωζώνης φέτος, ενώ παράλληλα κάλεσε τις χώρες μέλη της Ε.Ε. να χρησιμοποιήσουν την προοπτική αυτή για να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά τους, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή της Ε.Ε..

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια, θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν σχετικά με το ρυθμό αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και την πορεία του πληθωρισμού στις 12 χώρες - μέλη της Ευρωζώνης. Επίσης, η Κομισιόν θα παρουσιάσει και τις προβλέψεις για την οικονομία και τον πληθωρισμό της Βρετανίας και της Πολωνίας.

Η Κομισιόν είχε προβλέψει ότι ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα κυμανθεί στο 2,1% συγκριτικά με το 1,3% του 2005. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναθεώρησε προς τα πάνω και τις δικές της προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα στο 2,5% από το 2,1%.

Τώρα, η Κομισιόν αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της γύρω στο 0,7% για το τρίτο τρίμηνο και στο 0,65% για το τέταρτο τρίμηνο. Ενας τέτοιος ρυθμός τριμηνιαίας ανάπτυξης θα μπορούσε να οδηγήσει την ετήσια ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο 2,6%, σύμφωνα με οικονομολόγους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα