Geophysique: 3,1 δισ. δολ. για την Veritas DGC Inc.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 09:24

ΣΧΕΔΙΑ για την εξαγορά της Veritas DGC Inc., αντί του ποσού των 3,1 δισ. δολ., καθώς αυξάνεται διεθνώς η εξερεύνηση για πετρέλαιο, κάνει η Compagnie Generale de Geophysique SA, η γαλλική εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η αρχική προσφορά ισούται με 75 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Geophysique, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συμφωνία, θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή το 2008, σύμφωνα με την ίδια. Η τιμή προσφοράς για την εξαγορά της Veritas είναι 21% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της την 1η Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση της ζήτησης αργού, ώθησε τις τιμές 80% υψηλότερα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, ωθώντας την ζήτηση για υπηρεσίες εξερεύνησης στα ύψη, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο ψάχνουν για νέες προμήθειες.

Τον Ιανουάριο, η Veritas που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ, είπε ότι έκλεισε τετραετή συμφωνία για την παράταση συμβολαίου με την Petroleum Development Oman για σεισμικές έρευνες στο σουλτανάτο του Περσικού Κόλπου, σε μία περιοχή που εκτείνεται στα 2.700 τετραγωνικά χλμ.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών ερευνών θα δημιουργήσει μία εταιρεία με συνδυασμένο προσωπικό 7.000 ανθρώπων και στόλο 20 πλοίων.

Το δεύτερο τρίμηνο η Geophysique εμφάνισε καθαρά κέρδη 40 εκατ. ευρώ (51,3 εκατ. δολ.), σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι μετοχές της εταιρείας χθες σημείωσαν άνοδο 3,8% φθάνοντας στα 133,3 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Veritas έκλεισαν στη 1 Σεπτεμβρίου στα 62,18 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα