Στο κόκκινο η Wall Street

Περιορισμένες οι απώλειες
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 17:59
UPD:18:00
REUTERS/LUCAS JACKSON

Υπό ελαφρά πίεση βρίσκονται σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο του σήματος, που έστειλε ο Τζερόμ Πάουελ, ότι η FED θα επιμείνει στη στρατηγική των σταδιακών επιτοκιακών αυξήσεων και δεν θα επιφυλάξει εκπλήξεις στις αγορές.

Οι αξιωματούχοι της FED έχουν αναφέρει στις προηγούμενες συνεδριάσεις του πως με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αναμένουν τρεις αυξήσεων επιτοκίων μέσα στο 2018. Ο Πάουελ άφησε να εννοηθεί ότι δεν βλέπει λόγο ούτε να κάνει πίσω, αλλά ούτε και να επιταχύνει το βηματισμό του προς πιο «σφιχτή» πολιτική.

Εν απουσία νέων δεδομένων για τα επόμενα βήματα στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής, οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε άλλες ειδήσεις, κυρίως από το εταιρικό πεδίο. Ο πόλεμος μνηστήρων, που έχει ξεσπάσει για την Sky, με την Comcast να καταθέτει προσφορά υψηλότερη από εκείνη της 21st Century Fox του Mέρντοχ τράβηξε την προσοχή της αγοράς.

Ενώ η Sky στο χρηματιστήριο του Λονδίνου επιδόθηκε σε ξέφρενο ράλι, στην αμερικανική αγορά η Comcast είδε τη μετοχή της να κάνει «βουτιά» άνω του 5%. Πτώση σχεδόν 2% παρουσίαζε η 21st Century Fox, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και η Disney (που πρόσφατα συμφώνησε να εξαγοράσει δραστηριότητες της Fox) με απώλειες άνω του 3%.

Οι μετοχές αυτές ήταν τα μεγαλύτερα «βαρίδια» τόσο στον Dow όσο και στον S&P 500. Οι δύο δείκτες παρουσίαζαν πτώση 0,4% στις 17:55 ώρα Ελλάδος. Στο -0,5% κυμαινόταν ο Nasdaq.

Tην ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση σχεδόν αμετάβλητος. Οριακές ήταν οι μεταβολές για τους βασικούς δείκτες σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα