Ανάκαμψη με το βλέμμα στους τραπεζίτες

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 14:42
UPD:14:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Aνάκαμψης συνέχεια έχουμε σήμερα για τις διεθνείς αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πιο ήσυχοι για τα επόμενα βήματα των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη. Κόντρα στο θετικό κλίμα κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη σε αρνητικό έδαφος και την αξία των συναλλαγών εξαιρετικά περιορισμένη. 

Στις 14:35 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. υποχωρούσε 0,66% στις 838,53 μονάδες, ενώ η αξία συναλλαγών ήταν κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. Η αγορά προσπαθεί να ζυγίσει τις προοπτικές της καθαρής εξόδου. Σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, επανέλαβε την ανάγκη για ένα «δίχτυ ασφαλείας» μετά τη λήξη του προγράμματος. Αν και εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι ρευστότητας», επέμεινε στην ανάγκη για προληπτική γραμμή στήριξης- κάτι που απορρίπτει πεισματικά η κυβέρνηση. 

Η προσοχή των διεθνών επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αναμένεται να μιλήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ομιλία αναμένεται και από τον Μαρκ Κάρνι της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ αύριο θα λάβει τη σκυτάλη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο διοικητής της Federal Reseve, Μπεν Μπερνάνκι. 

Το κλίμα ανά την Ευρώπη είναι θετικό, ενώ τα futures στη Wall Street αποκαλύπτουν ότι η έναρξη της συνεδρίασης θα βρει και τους αμερικανικούς δείκτες σε τροχιά ανόδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,6%, ενώ παγκόσμιος δείκτης MSCI Index ενισχύεται 0,5%. Εμπόδιο στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών δεν στέκεται ούτε η ανατίμηση του ευρώ κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού δολαρίου. 

Κανείς δεν μπορεί να αποκλίσει πάντως το γεγονός να αλλάξει η εικόνα μετά την ομιλία Ντράγκι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα