Το «ελληνικό» ETF που κερδίζει την προσοχή των επενδυτών

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 10:18
UPD:10:21
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Στην Ελλάδα στρέφουν το βλέμμα τους οι επενδυτές, που αναζητούν νέες ευκαιρίες ή την «επόμενη μεγάλη ιδέα», όπως επισημαίνει στο Bloomberg ο διευθυντής ερευνών της Global X Management, Τζέι Τζέικομπς. 

Όπως εξηγεί σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, οι επενδυτές εξετάζουν ευκαιρίες σε περιοχές του κόσμου με μεταρρυθμιστικό μομέντουμ. Στο πλαίσιο αυτό η Global X ποντάρει σε διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF), που ακολουθεί τις ελληνικές μετοχές.

Πρόκειται για το Global X MSCI Greece ETF, το μόνο αμερικανικό fund με έκθεση στη χώρα μας, το οποίο έχει εξασφαλίσει καθαρές εισροές  ύψους 55 εκατ. δολαρίων από τις αρχές του έτους. To GREK, όπως είναι το σήμα του στην αγορά, έχει μεγάλη έκθεση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με πάνω από το 30% των τοποθετήσεών του να είναι σε τράπεζες. 

Μπορεί η Global Χ να δίνει μετάλλιο στην Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, αλλά η χώρα, που παίρνει το χρυσό στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία ETFs είναι η Iαπωνία. Το iShares MSCI Japan ETF, γνωστό με το ticker EWJ, έχει προσελκύσει κεφάλαια 3 δισ. δολαρίων φέτος, με το ποσό να είναι ήδη πέντε φορές υψηλότερο από ό,τι στο σύνολο του 2017.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα