Σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ

Διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 12:25
UPD:16:27

«Η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου μεταξύ διεθνώς αναγνωρισμένων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, ο οποίος θα έχει συμμετοχή στο management του ΟΤΕ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Το δημόσιο σε κάθε περίπτωση θα διατηρήσει δικαιώματα μειοψηφίας και θα διασφαλίσει μέσω συμφωνίας μετόχων ζωτικά εθνικά συμφέροντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι πρόκειται για στρατηγικής σημασίας ιδιωτικοποίηση, γιατί θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα φέρει καλύτερες τιμές.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης είπε ότι το ζητούμενο είναι να εξευρεθεί ένας επενδυτής και το αποτέλεσμα να είναι η παροχή φθηνότερων και καλύτερων υπηρεσιών.

Τέλος, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης ανέφερε ότι συνεχίζει να εφαρμόζεται με συνέπεια το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και ότι με την απόφαση αυτή εντείνεται ο ανταγωνισμός επ' ωφελεία όλων των Ελλήνων.

Οι σύμβουλοι του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ θα προσληφθούν σε λίγες εβδομάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα