Ανακαλούνται οι άδειες δύο ασφαλιστικών εταιρειών

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 12:38

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου υπέγραψε σήμερα τις ακόλουθες Υπουργικές Αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες:

- Ανακαλείται οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους τους κλάδους των ασφαλιστικών εταιριών με την επωνυμία: ΑΜΥΝΑ ΑΕΓΑ, ΙΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΑΕ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΖΗΜΙΩΝ.

- Ορίζονται σε κάθε μια ασφαλιστική εταιρεία επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή και μετά την ανάκληση της άδειας θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση.

- Επιβάλλονται κυρώσεις στην ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ

Η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης γνωμοδότησε τα εξής:

1. Μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας που στηρίχθηκε σε έρευνα των υποβληθέντων στοιχείων της εταιρείας, ομόφωνα την οριστική ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΜΥΝΑ ΑΕΓΑ.

2. Μετά από επιτόπιο έλεγχο στην εταιρεία ΙΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΑΕ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ και ΖΗΜΙΩΝ και των προβλημάτων που ανεδείχθησαν από αυτόν και που αφορούν την έλλειψη, φερεγγυότητας, ρευστότητας, κανονικής λειτουργίας, οργανωμένου λογιστηρίου, εσωτερικού ελέγχου, ομόφωνα μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες δεν έχουν κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου έναντι τρίτων.

Επιπλέον η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης γνωμοδότησε τα εξής:

Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας για το διατιθέμενο στην Αγορά επενδυτικό πρόγραμμα εφ’ άπαξ καταβολής και εγγυημένης απόδοσης ‘’ MEGA ASSET’’ της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, διαπιστώθηκε ότι είναι εκτός των προϋποθέσεων που θέτει η Υ.Α. Κ3 9124/2001 και ομόφωνα με γνωμοδότησή της ζήτησε:

• Τη διακοπή της διάθεσης του ασφαλιστικού προϊόντος

• Την επιβολή προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 43§2 του Ν.Δ 400/70 όπως ισχύει.

• Την προσαρμογή των ευρισκομένων σε ισχύ ασφαλιστηρίων στην νομιμότητα, με μέτρα που δεν θίγουν τα συμφέροντα των ήδη ασφαλισμένων καταναλωτών και σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης συμφωνεί με την εισήγηση της επιτροπής για την επιβολή των παραπάνω κυρώσεων στην ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα