Κρίσιμη εβδομάδα ενόψει για το ευρώ

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 14:47
UPD:14:54
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε τροχιά πτώσης βρίσκεται σήμερα το ευρώ, το οποίο ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την εβδομάδα με τις δεύτερες μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου τετραμήνου. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα όσο και συνολικά για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις. 

Την Κυριακή οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες θα ψηφίσουν για το εάν θα πουν το «ναι» στην πρόσκληση των Χριστιανοδημοκρατών να συγκροτήσουν εκ νέου μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό. Την ίδια ημέρα οι Ιταλοί θα κληθούν να επιλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους στη Βουλή και τα κόμματα, που θα τους κυβερνήσουν. Με τους Ευρωπαίους να έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις της κάλπης, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. 

Στην αγορά συναλλάγματος σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,15% στα 1,2313 δολάρια ανά ευρώ. Traders δήλωναν στο Reuters πως εάν δεν υπάρξει αναταραχή στο πολιτικό πεδίο και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πιθανότατα την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου να κινείται μεταξύ 1,21 και 1,25. 

Την ίδια ώρα ο Δείκτης Δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι μεγάλων ανταγωνιστών του, ενισχύεται 0,2% στις 89,873 μονάδες. Χθες ανήλθε ενδοσυνεδριακά έως και τις 90,235- τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών, αλλά στη συνέχεια τα κέρδη του περιορίστηκαν. 
naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα