ΠΑΣΟΚ: «Η πώληση του ΟΤΕ έχει αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα»

«
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 16:58
UPD:17:02

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για εισπρακτικούς λόγους, που βαφτίζει μεταρρυθμίσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον ΟΤΕ.

Όπως επισημαίνεται, «η πώληση του ΟΤΕ έχει αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα, είναι επιζήμια για την εθνική οικονομία και υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας να καλύψει την απόσταση που έχει από τις άλλες χώρες της Ε.Ε. με την ανάπτυξη εθνικών υποδομών επικοινωνιών μεγάλης ταχύτητας (ευρυζωνικές) για όλους τους πολίτες».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «η πώληση του ΟΤΕ γίνεται για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, ώστε ο κ. Καραμανλής να βγει από το αδιέξοδο της επιτήρησης, στο οποίο οδήγησαν τη χώρα οι δικές του επιλογές στην οικονομία».

«Απέναντι στη λογική εκποίησης δημόσιας περιουσίας για εισπρακτικούς λόγους», συνεχίζει η ανακοίνωση του Κινήματος, «το ΠΑΣΟΚ προτάσσει το όφελος των πολιτών την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και την υλοποίηση του οράματος για την Ευρυζωνικότητα ως εθνική υποδομή και δημόσιο αγαθό».

«Το ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζεται, «με τις διαρθρωτικές αλλαγές της περιόδου 1993-2003 οδήγησε τον ΟΤΕ στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου υποδομών και υπηρεσιών για τους πολίτες, στην επιτυχή επέκταση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ραγδαία ανάπτυξη της COSMOTE στην κινητή τηλεφωνία που -όπως επισημαίνεται- η ΝΔ είχε απαγορεύσει να λειτουργήσει, προς όφελος μόνον των ξένων εταιρειών».

«Αποτέλεσμα αυτής της διαρθρωτικής πολιτικής ήταν να ωφεληθεί το ελληνικό δημόσιο με έσοδα από τον ΟΤΕ την περίοδο 1993-2003 πάνω από 7,5 δισ. ευρώ (2,4 τρισεκατομμύρια δρχ.), σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως είναι ο ίδιος ΟΤΕ που η ΝΔ επρόκειτο να πουλήσει το 1993 έναντι 500 εκατ. δολαρίων.

«Το ΠΑΣΟΚ και οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, λένε ένα κατηγορηματικό "όχι" στην εκποίηση του ΟΤΕ και της δημόσιας περιουσίας, που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών με καθολικότητα, ποιότητα και χαμηλό κόστος», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα