Η Carillion στοίχισε στη Barclays

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:48
UPD:12:08
EPA/ANDY RAIN

Η πρόσφατη κατάρρευση της Carillion, μεγάλου εργολάβου του βρετανικού δημοσίου, στοίχισε στην Barclays 127 εκατ. στερλίνες και ήταν ένα από τα «βαρίδια» στον ιισολογισμό της το 2017. 

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη σε συνδυασμό με τις απώλειες, που είχε από την προγραμματισμένη πώληση των αφρικανικών δραστηριοτήτων της και την έκτακτη επιβάρυνση από τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ οδήγησαν τη βρετανική τράπεζα στο κόκκινο. Συγκεκριμένα εμφάνισε ετήσιες ζημίες 1,92 δισ. στερλινών, έναντι κερδών 1,62 δισ. στερλινών το 2016. 

Εξαιρουμένων έκακτων επιβαρύνσεων, πάντως, η τράπεζα είχε κέρδη 3,5 δισ. στερλινών, αυξημένα κατά 10% σε ετήσια βάση. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζες Στάλεϊ δήλωσε ότι μετά από μία δύσκολη χρονιά, το ξεκίνημα του 2018 είναι ικανοποιητικό, ενώ δεσμεύθηκε για διπλασιασμό του μερίσματος γεγονός, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την αγορά.

Η μετοχή της Barclays επιδίδεται σε ράλι σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, παρά το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Yπενθυμίζεται ότι με ιδαιίτερη ικανοποίηση είχαν γίνει δεκτά τα αποτελέσματα ακόμη μία βρετανικής τράπεζας, της Llloyds Βanking Group, η οποία το 2017 επέστρεψε σε ιδιωτικά χέρια, για πρώτη φορά μετά την εθνικοποίησή της κατά την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα