Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 10:14
UPD:10:19
REUTERS/STAFF

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανατίμηση του δολαρίου βαρύνει περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών από τα στοιχεία, που έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί 0,7% στα 64,94 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφει πτώση 0,9% στα 61,15 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. 

Τα μεγάλα εμπόδια για το πετρέλαιο έρχονται από τις ΗΠΑ. Το πρώτο είναι η ταχεία ανάπτυξη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, η οποία φαίνεται να υπομονεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να επαναφέρει την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά. Το δεύτερο είναι η ανατίμηση του δολαρίου. Ο δείκτης Δολαρίου, που παρακολουθεί τηνπορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κορυφαίων ανταγωνιστών του στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται σήμερα υψηλά μίας εβδομάδας. 

Παρόλα αυτά τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και η Ρωσία δηλώνουν αποφασιμένοι να συνεχίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας τους για μείωση της παραγωγής, διατηρώντας ένα πολύτιμο στήριγμα στις τιμές. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα