Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 10:14

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανατίμηση του δολαρίου βαρύνει περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών από τα στοιχεία, που έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα. 

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανατίμηση του δολαρίου βαρύνει περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών από τα στοιχεία, που έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί 0,7% στα 64,94 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφει πτώση 0,9% στα 61,15 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. 

Τα μεγάλα εμπόδια για το πετρέλαιο έρχονται από τις ΗΠΑ. Το πρώτο είναι η ταχεία ανάπτυξη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, η οποία φαίνεται να υπομονεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να επαναφέρει την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά. Το δεύτερο είναι η ανατίμηση του δολαρίου. Ο δείκτης Δολαρίου, που παρακολουθεί τηνπορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κορυφαίων ανταγωνιστών του στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται σήμερα υψηλά μίας εβδομάδας. 

Παρόλα αυτά τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και η Ρωσία δηλώνουν αποφασιμένοι να συνεχίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας τους για μείωση της παραγωγής, διατηρώντας ένα πολύτιμο στήριγμα στις τιμές. 

naftemporiki.gr