Nippon Steel, JFE: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 08:50

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα καθαρά τους κέρδη στο σύνολο της χρήσης, προχώρησαν οι δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες ατσαλιού της Ιαπωνίας, Nippon Steel Corp. και JFE Holdings Inc., αποτέλεσμα της αύξησης των παραγγελιών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν παράλληλα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, προμέρισμα.

Η Nippon Steel αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη στα 300 δισ. γιέν (2,57 δισ. δολ.) για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, από 280 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η πρόβλεψη, συνέπεσε με τις εκτιμήσεις πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η JFE προβλέπει κέρδη 280 δισ. γιέν, από 270 δισ. γιέν κατά την προηγούμενη εκτίμησή της.

H Nippon Steel, θα καταβάλει για το πρώτο εξάμηνο μέρισμα 4 γιέν ανά μετοχή, το πρώτο προμέρισμα από το 1992. Η JFE θα καταβάλει 50 γιέν ανά μετοχή, το πρώτο μέρισμα από το 2002 που έγινε εταιρεία holding.

Ωστόσο και οι δύο εταιρείες προβλέπουν χαμηλότερα κέρδη από τα αντίστοιχα που εμφάνισαν τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2006. Η Nippon Steel προβλέπει 13% χαμηλότερα κέρδη από τα 344 δισ. γιέν που πραγματοποίησε κατά την τελευταία οικονομική χρήση. Η JFE προβλέπει 14% μείωση των κερδών, την πρώτη στην ιστορία της μείωση.

Οι μετοχές της Nippon Steel σημείωσαν απώλειες έως 1,2%, φθάνοντας στα 501 γιέν στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, ανάλογες της υποχώρησης του Topix Iron and Steel Index. Οι μετοχές της JFE, σημείωσαν απώλειες 2,3%, φθάνοντας στα 4.780 γιέν η μία.

Η πρόβλεψη της JFE για το σύνολο της χρήσης, είναι χαμηλότερη των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 288 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα