Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 10:20
UPD:10:25

Aspis Securities: «Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν έντονα πτωτικά χθες, καθώς τα στοιχεία για την αύξηση του εργατικού κόστους στις ΗΠΑ δηµιούργησαν εκ νέου ανησυχίες για πιθανή αύξηση των επιτοκίων. Σηµαντική επίσης πτώση σηµείωσε και ο Nasdaq καθώς οι απολύσεις 10.500 εργαζοµένων που ανακοίνωσε η Intel ήταν λιγότερες από αυτές που περίµεναν οι αναλυτές. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των πτωτικών τάσεων καθώς οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες στα στοιχεία που σχετίζονται µε τα επιτόκια».

Praxis Securities: «Όπως είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο σχόλιο, το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο άμεσο μέλλον, δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές και κατ’ επέκταση στην εγχώρια αγορά η οποία αναζητεί αφορμές διόρθωσης».

Emporiki Investment Bank: «Αρνητικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, λόγω των πτωτικών τάσεων στα ξένα χρηματιστήρια χθες».

Fortius Finance: «Αν και η χθεσινή υποχώρηση του ΓΔ μετά από σωρευτική άνοδο 136,44 μονάδων ή +3,57% μπορεί να χαρακτηρισθεί δικαιολογημένη, η εικόνα του ΧΑ απογοήτευσε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

»Η υποχώρηση της Wall Street χθες και η απουσία ζήτησης χθες, αυξάνει τις πιθανότητες υπέρ της υποχώρησης του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης σε χαμηλότερα επίπεδα. Από τεχνικής απόψεως η στήριξη για το ΓΔ εντοπίζεται στις 3.900 μονάδες, με τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών να εντοπίζεται στις 3.856 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα