Βραζιλία: Μικρότερη η αύξηση του πληθωρισμού

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 10:33

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση σημείωσε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Βραζιλία, καθώς το κόστος της βενζίνης, των τηλεοράσεων και των στέρεο, μειώθηκε.

Ο πληθωρισμός, υποχώρησε στο 0,05% τον μήνα από 0,19% τον Ιούλιο. Συνολικά 25 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός τον μήνα θα ήταν 0,2%. Ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,8% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 1999.

Η υποχώρηση του πληθωρισμού, που τονώθηκε από το ράλι του νομίσματος της χώρας, ανοίγει τον δρόμο στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας να συνεχίσει τη μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το ρεάλ υποχώρησε σήμερα 0,5%, στα 2,15 ρεάλ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 4:38 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης, ενώ έχει άνοδο 49% από τον Μάϊο του 2004, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που εξάγει η Βραζιλία, όπως ζάχαρη και χυμό πορτοκαλιών.

Το ράλι του νομίσματος ώθησε χαμηλότερα το κόστος των εισαγωγών και περιόρισε τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Ο ετήσιος πληθωρισμός στο 3,8% τον Αύγουστο, είναι πλέον των ποσοστιαίων μονάδων χαμηλότερος, από το 6% που ήταν πριν από ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα