Lloyds: Oι ισχυρότερες επιδόσεις από το 2006

Έτος- ορόσημο το 2017 για τη βρετανική τράπεζα
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 10:54
UPD:11:59
EPA/ANDY RAIN

Έτος- ορόσημο ήταν το 2017 για τη Lloyds Banking Group, με τα κέρδη της να είναι τα υψηλότερα από το 2006. Ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη χρήση από τότε, που η βρετανική τράπεζα επέστρεψε σε χέρια ιδιωτών, γεγονός που καθιστά την επίδοση ακόμη πιο σημαντική. 

Όπως ανακοινώθηκε η τράπεζα παρήγαγε προ φόρων κέρδη 5,3 δισ. στερλινών, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το 2016 και τα υψηλότερα σε διάστημα έντεκα ετών. Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος, Αντόνιο Χόρτα Οζάριο, ο οποιός και ανακοίνωσε ότι θα επιστραφεί ρευστό στους μετόχους με ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. στερλινών.  

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό δημόσιο πούλησε και τις τελευταίες μετοχές που είχε στην τράπεζα τον περασμένο Μάιο, οχτώ χρόνια μετά την εθνικοποίησή της, στο πλαίσιο ενός σχεδίου διάσωσης 20 δισ. στερλινών. 

Η Lloyds, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στεγαστικών δανείων στη Βρετανία, σχεδιάζει επίσης να επενδύσει 3 δισ. στερλίνες σε νέα τεχνολογία και προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, στο πλαίσιου τριετούς σχεδίου για επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα