Enel: Χαμηλότερη η μείωση των καθαρών κερδών

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 12:41

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ μείωση των εκτιμήσεων σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ιταλίας, Enel SpA. Παράλληλα η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να επενδύσει έως 4 δισ. ευρώ (5,1 δισ. δολ.) εξασφαλίζοντας τις προμήθειες ενεργείας στη Ρωσία. Οι μετοχές της κινήθηκαν ανοδικά.

Η Enel σχεδιάζει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία στον κλάδο ηλεκτρικής ενεργείας και ενδέχεται να κάνει κοινή προσφορά για το σκέλος φυσικού αερίου της OAO Yukos Oil Co., σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Fulvio Conti, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Ο ίδιος εκτιμά να αγοράσει τον πρώτο σταθμό ηλεκτρικής ενεργείας στη Ρωσία περί τα τέλη του επόμενου έτους.

Οι μετοχές της Enel σημείωσαν άνοδο 1,9%, φθάνοντας στα 7,13 ευρώ η μία – τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών – και διαπραγματεύθηκαν στα 7,12 ευρώ η μία στις 10:49 π.μ. στο Μιλάνο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος των μετοχών της μέσα σε μία ημέρα, από τις 17 Ιουλίου.

Το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της υποχώρησαν 0,9% καθώς η αύξηση των πωλήσεων δεν κατάφερε να εξισορροπήσει τα έκτακτα κέρδη της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,14 δισ. ευρώ από 1,15 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg από τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε σήμερα η Enel. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ήταν 762 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Enel το δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 16%, φθάνοντας στα 8,99 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία προέκυψαν μετά την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από τα αντίστοιχα του εξαμήνου, που έδωσε σήμερα η εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας. H Enel δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως του υπολογισμούς του Bloomberg για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Enel, που αύξησε το προμέρισμά της στα 20 σεντς ανά μετοχή από τα 19 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, είπε ότι το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση 3,3%, φθάνοντας στο 1,98 δισ. ευρώ από 1,92 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα