Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 11:09
UPD:11:10
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε θετικό έδαφος έχουν επιστρέψει σήμερα οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τα κέρδη ωστόσο να είναι περιορισμένα. Αρνητικό ήταν νωρίς το πρωί το κλίμα στην Ασία 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,2% στις 11:05 ώρα Ελλάδος, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται σε εταιρείες, που δημοσιεύουν οικονομικά αποτελέσματα.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της σημερινής συνεδρίασης είναι η γαλλική Edenred, που βλέπει τη μετοχή της να απογειώνεται 9%, καθώς εμφάνισε κέρδη ρεκόρ το 2017 και προέβη σε αύξηση του μερίσματος. Στον αντίποδα πτώση σχεδόν 3,5% καταγράφει η μετοχή της βρετανικής τράπεζας HSBC, καθώς οι οικονομικές επιδόσεις της ήταν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς. 

Ανά την Ευρώπη, ο DAX στη Φραγκφούρτη, ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται μεταξύ 0,2% και 0,5%. Σε αρνητικό έδαφος, αν και με οριακές απώλειες, βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Νωρίτερα επικράτησαν ρευστοποιήσεις στις αγορές της Ασίας. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1% στις 21.925 μονάδες, ύστερα από άνοδο 2% τη Δευτέρα. Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε 0,7%. Απώλειες 0,8% είχε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα