Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 11:09

Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος έχουν επιστρέψει σήμερα οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τα κέρδη ωστόσο να είναι περιορισμένα. Αρνητικό ήταν νωρίς το πρωί το κλίμα στην Ασία. 

Σε θετικό έδαφος έχουν επιστρέψει σήμερα οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τα κέρδη ωστόσο να είναι περιορισμένα. Αρνητικό ήταν νωρίς το πρωί το κλίμα στην Ασία 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,2% στις 11:05 ώρα Ελλάδος, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται σε εταιρείες, που δημοσιεύουν οικονομικά αποτελέσματα.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της σημερινής συνεδρίασης είναι η γαλλική Edenred, που βλέπει τη μετοχή της να απογειώνεται 9%, καθώς εμφάνισε κέρδη ρεκόρ το 2017 και προέβη σε αύξηση του μερίσματος. Στον αντίποδα πτώση σχεδόν 3,5% καταγράφει η μετοχή της βρετανικής τράπεζας HSBC, καθώς οι οικονομικές επιδόσεις της ήταν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς. 

Ανά την Ευρώπη, ο DAX στη Φραγκφούρτη, ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται μεταξύ 0,2% και 0,5%. Σε αρνητικό έδαφος, αν και με οριακές απώλειες, βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Νωρίτερα επικράτησαν ρευστοποιήσεις στις αγορές της Ασίας. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1% στις 21.925 μονάδες, ύστερα από άνοδο 2% τη Δευτέρα. Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε 0,7%. Απώλειες 0,8% είχε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. 

naftemporiki.gr