Wacker-Chemie: Πάνω από 50% η αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 08:56

ΑΥΞΗΣΗ, περισσότερο από το ήμισυ, ενδέχεται να σημειώσουν φέτος οι πωλήσεις της Wacker-Chemie GmbH AG στην Κίνα, καθώς η γερμανική εταιρεία χημικών για καταναλωτικά προϊόντα και προμηθεύτρια της Intel Corp. και της Samsung Group, καλύπτει την αύξηση της ζήτησης.

Η Wacker, σχεδιάζει να επενδύσει 300 εκατ. δολ. για να αυξήσει τη δυναμικότητά της στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο τα τρία επόμενα χρόνια, περισσότερα από τις επενδύσεις 50 εκατ. δολ. τα δύο προηγούμενα έτη, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου και ανωτάτου εκτελεστικού της διευθυντή, , Peter-Alexander Wacker.

Οι ανάγκες της Κίνας σε χημικά και υλικά για τις κατασκευές, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις βιομηχανίες ηλεκτρονικών, αυξάνονται, ωθώντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στο 11,3% το δεύτερο τρίμηνο.

Η Wacker και η Dow Corning Corp., εταιρείες παραγωγής προϊόντων σιλικόνης, κατασκευάζουν εργοστάσιο αξίας 600 εκατ. δολ., κοντά στη Σαγκάη, το εμπορικό κέντρο της Κίνας.

Οι πωλήσεις στη χώρα προβλέπεται να αυξηθούν πλέον του 50% φέτος, μετά την αύξησή τους κατά περίπου 50% τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Wacker κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο της δημιουργίας εργοστασίου στην Τζιανγκζού, στην ανατολική Κίνα.

Το εργοστάσιο αυτό θα έχει δυναμικότητα 200.000 μετρικών τόνων ετησίως και θα παράγει διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σιλικόνης. Η μονάδα προβλέπεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του 2010.

Η Κίνα και η Ταϊβάν είχαν πωλήσεις από τα χημικά και τους ημιαγωγούς ύψους 300 εκατ. ευρώ (382 εκατ. δολ.) πέρυσι, αποτελώντας πλέον του 10% των εσόδων της Wacker σε παγκόσμιο επίπεδα. Οι πωλήσεις Ασίας-Ειρηνικού, αποτέλεσαν το 26% των συνολικών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Κίνα από τη δεκαετία του 70 και παράγει προϊόντα σε τρεις πόλεις, ενώ έχει γραφεία πωλήσεων σε έξι.

Περίπου το 1/3 των εσόδων της Wacker-Chemie προέρχεται από το σκέλος της, Siltronic AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα