Γερμανία και τράπεζες σηκώνουν τις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 11:21
UPD:11:33
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Οι δυναμικές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας και τα θετικά εταιρικά απτοτελέσματα οδηγούν σήμερα σε άνοδο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές στη Γηραιά Ήπειρο φαίνεται να έχουν αφήσει κατά μέρος τις ανησυχίες για την επιστροφή του πληθωρισμού και την ανατίμηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία απειλεί την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών. Το πόσο θα διατηρηθεί η ηρεμία στις αγορές, θα εξαρτηθεί και από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στην ημέρα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,9% στις 11:15 ώρα Ελλάδος, με το σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να κινείται σε θετικό έδαφος.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος των τραπεζών, με την Credit Suisse σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η ελβετική τράπεζα εμφάνισε για τρίτο διαδοχικό έτος ζημίες, οι οποίες όμως ήταν σαφώς μικρότερες των προβλέψεων και αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ. Βλέπει έτσι τη μετοχή της να ενισχύεται 2,7%. Η γαλλική επενδυτική τράπεζα Natixis ακολουθεί με άνοδο 2,1%. Πτώση 1,9% από την άλλη για την Credit Agricole της οποίας τα αποτελέσματα απογοήτευσαν. 

Ανά την ήπειρο, στο Παρίσι ο CAC 40, χάρη και στις τράπεζες, παρουσιάζει άνοδο 0,8%. Κέρδη 0,9% εμφανίζει ο DAX στη Φρακγφούρτη, στον απόηχο των στοιχείων, που έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έτρεξε με ρυθμούς 2,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Στο +0,7% τόσο ο FTSE 100 στο Λονδίνο όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Το ευρώ, εν τω μεταξύ, παρουσιάζει άνοδο 0,1% στα 1,2364 δολάρια. Νωρίτερα είχε ανατιμηθεί έως και 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα