Στη γερμανική Delivery Hero η Deliveras.gr

Εξαγορά: Στον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας όλες οι ελληνικές online πλατφόρμες έτοιμου φαγητού
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 11:29
Facebook/ Deliveras.gr

Μετά την εξαγορά των e-food.gr και clickdelivery.gr,η γερμανική Delivery Hero απέκτησε και το 100% της Deliveras.gr

Από την έντυπη έκδοση 

Την παρουσία της στην ελληνική αγορά διευρύνει η γερμανική εταιρεία online παραγγελιών έτοιμου φαγητού Delivery Hero. 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2017, η Delivery Hero εξαγόρασε το 100% της ελληνικής Deliveras.gr. Πρόκειται για την τρίτη online πλατφόρμα έτοιμου φαγητού που αποκτά στη χώρα μας η γερμανική εταιρεία, μετά την e-food.gr που εξαγοράστηκε στις αρχές του 2015 και την clickdelivery.gr, η οποία αποκτήθηκε μέσω της τουρκικής Yekem Sepeti. Με βάση τα στοιχεία του Eltrun, το 2017 το έτοιμο φαγητό ανήκε μεταξύ των κατηγοριών με τη μεγαλύτερη αύξηση online αγορών.

Η Deliveras.gr εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ήταν η μόνη πλατφόρμα που η γερμανική εταιρεία δεν ήλεγχε στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η Delivery Hero το 2017 είχε αύξηση εσόδων κατά 60%, φτάνοντας τα 544 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα έσοδα στην Ευρώπη ανήλθαν στα 198,8 εκατ. ευρώ.

Οι παραγγελίες της ήταν αυξημένες κατά 48% σε σύγκριση με το 2016, φτάνοντας τις 291,5 εκατομμύρια παραγγελίες. Η εταιρεία επένδυσε στην εξαγορά της Rappi στη Λατινική Αμερική. Η Delivery Hero δραστηριοποιείται στον χώρο του online delivery φαγητού σε 49 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους στα κεντρικά της γραφεία στο Βερολίνο. Μετρά έξι χρόνια λειτουργίας και πέρυσι εισήλθε στο γερμανικό χρηματιστήριο, αντλώντας περίπου 1 δισ. ευρώ.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα