Ιαπωνία: Στα χαμηλότερα 20 ετών οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 09:11

ΜΕΙΩΣΗ σημείωσαν τον Ιούλιο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ετών, καθώς οι εταιρείες ανέστειλαν τα επενδυτικά τους σχέδια, αφού ανησυχία επικρατεί για την οικονομική ανάπτυξη, που ενδέχεται να συρρικνωθεί.

Οι παραγγελίες, εκτός της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελίας – μειώθηκαν εποχιακά προσαρμοσμένες στο 16,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τον Οκτώβριο του 1986 στο 1 τρισ. γιέν (8,6 δισ. δολ.) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας. Κατά μέσον όρο, 30 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού θα μειωθούν κατά 5,4%.

Πρόσφατοι δείκτες έχουν δείξει ότι ο ρυθμός την οικονομικής ανάπτυξης περιορίζεται, καθώς οι εξαγωγές στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της Ιαπωνίας, μειώνονται. Ωστόσο άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, όπως το σκέλος κινητής τηλεφωνίας και παροχής υπηρεσιών Internet της Softbank Corp., επενδύουν, αντικατοπτρίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, που θα διατηρήσει την εσωτερική ζήτηση.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,78%, φθάνοντας σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 15.794,38 μονάδες.

Τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 20,6 τρισ. γιέν τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου. Οι ιαπωνικές εταιρείες προβλέπουν ότι η ανάπτυξη των κερδών θα περιοριστεί στο 6,5% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα