Τ. Αράπογλου: Eλκυστικός στόχος για ξένο όμιλο η Εθνική

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 09:35

Η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα διαθέτει το κρίσιμο μέγεθος των 15 δισ. ευρώ αλλά και ολοκληρωμένη παρουσία στη Βαλκάνια, παράγοντες που την τοποθετούν στο στόχαστρο των 4-5 μεγάλων ευρωπαϊκών οργανισμών, που διαθέτουν κεφάλαια για τη πραγματοποίηση εξαγορών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕ, Τάκης Αράπογλου, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα των «Financial Times» που θέλει την ΕΤΕ, μαζί με άλλες τρεις ελληνικές Τράπεζες (Alpha, Eurobank και Πειραιώς), να διαθέτουν τα «προσόντα» προσέλκυσης ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Καμία κρούση

Όπως όμως είπε ο κ. Αράπογλου, η διοίκηση της Τράπεζας δεν έχει δεχθεί κάποια σχετική κρούση, στο πλαίσιο των μεγάλων εξαγορών στο τραπεζικό σύστημα, οι οποίες γίνονται όλο και πιο πολλές.

Για την επένδυση στη τουρκική Finansbank ο κ. Αράπογλου είπε πως είναι άμεσα αυξητική στα κέρδη της ΕΤΕ, από το 2007 κιόλας.

Πέραν της Finansbank, εάν η Τράπεζα πετύχει τις κινήσεις εξαγοράς της CEC στη Ρουμανία και της Vojvodjanska στη Σερβία, θα χρειαστεί περί τον ενάμιση χρόνο για να απορροφήσει τις νέες εξαγορές, οπότε προς το τέλος 2008, θα είναι σε θέση να επιχειρήσει νέα μεγάλη αναπτυξιακή κίνηση, ενώ βεβαίως η ΕΤΕ θα έχει αυξήσει και την αξία της στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, ο κ. Αράπογλου είπε ότι θα πρέπει να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες, αφού «όσο πιο αργά μεγαλώσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο κύκλος μας».

Α. ΚΑΡ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα