ΑΤΕbank: Με 24,99% στη σερβική AIK Banka

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 09:47
UPD:09:55

ΣΤΗΝ εξαγορά του 24,99% της σερβικής τράπεζας AIK Banka προχωρά η ATEbank στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης για επέκτασή της στα Βαλκάνια, στις Παρευξείνιες χώρες και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σχετικό συμφωνητικό με τους μετόχους της AIK Banka, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου, υπέγραψε στις 8.9.2006 ο διοικητής της ATEbank, Δημήτρης Μηλιάκος.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τον όρο της περάτωσης του οικονομικού, φορολογικού και νομικού ελέγχου και της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναλλαγή θα δοθούν με την ολοκλήρωσή της, που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ATEbank, η ΑΙΚ ΒΑΝΚΑ έχει μερίδιο αγοράς περί το 3% μεταξύ 39 τραπεζών στη Σερβία, είναι πρώτη σε κερδοφορία, διαθέτει ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας και παρουσιάζει την καλύτερη απόδοση επί του ενεργητικού.

Η παραπάνω εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη φάση της επέκτασης της ATEbank στα Βαλκάνια μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη ρουμανική MINDBANK.

Σύμβουλος της ΑΤΕbank για την παραπάνω συναλλαγή είναι η Deloitte Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα