Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δαμασκό
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 12:53

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δαμασκό, η οποία απετράπη από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τέσσερις ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σήμερα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Δαμασκό. Σύμφωνα με Σύρο αξιωματούχο, και οι τέσσερις δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ όλα τα μέλη της διπλωματικής αμερικανικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον ένας Σύρος φρουρός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

To αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο έως 83 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 66,44 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στο Λονδίνο. Στις 9:31 π.μ., το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 66,20 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 52 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 65,07 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Τα συμβόλαια λήγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα