«Πρώτη» με Φάιλμπριφ στο EWG

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 11:33
INTIME NEWS/© European Union

Από την έντυπη έκδοση 

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Με κλεισμένα τα 7 από τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης για τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group. O κ. Χουλιαράκης θα προσκομίσει επίσης στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι εκπληρώθηκε και ο στόχος της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου για την περίοδο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα -οκτώ στον αριθμό- η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι θα έχουν κλείσει στο σύνολό τους μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 19 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση δύο εκκρεμότητες που συνδέονται με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, που πλέον έχει συνδεθεί με την εκταμίευση της υποδόσης του Απριλίου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, η οποία και προγραμματίζεται για το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

H σημερινή συνεδρίαση του EWG θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Ολλανδού Χανς Φάιλμπριφ, o οποίος και διαδέχεται τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ, ύστερα από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας του τελευταίου στο «τιμόνι» του EWG. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα