Κατηγορίες κατά των τριών για εκβίαση και παθητική δωροδοκία

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2006 16:02
UPD:16:03

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέπεμψε σαφές μήνυμα για όσους θέλουν να εκβιάζουν, αλλά και για τα θύματα των εκβιασμών που νιώθουν ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Ερωτηθείς πώς είχε προσληφθεί ο διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε ότι είχε προκηρυχθεί θέση, ότι ήταν υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσελήφθη με δημόσιο διαγωνισμό που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει ενημερωθεί για το ζήτημα με το Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα, ο οποίος από το 1994 εργαζόταν στις υπηρεσίες της Επιτροπής στις Βρυξέλλες και έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών από την Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2005, όταν και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στην Αθήνα.

«Αν τελικά αποδειχθεί η ενοχή του, θα προχωρήσει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του».

Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου έδωσαν εκπρόσωποι της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού, ενώ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκαν τα τρία άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται, ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο κουμπάρος του, έμπορος σιτηρών Κ. Κωνσταντινίδης και ένας εκτελωνιστής, ο οποίος φέρεται ως ο πρώτος που προσέγγισε στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ και έφερε σε επαφή μαζί τους τον Κωνσταντινίδη. Εναντίον τους απαγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και παθητική δωροδοκία, και παραπέμφθηκαν στον 14ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται ότι θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις συλληφθέντες απαίτησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβηση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού να απαλειφθεί πρόστιμο 25 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να επιβληθεί στην εταιρεία από την Επιτροπή για παραβάσεις που έχει διαπράξει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατέφυγε στην αστυνομία και σε συνεννόηση με το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων έκλεισε συνάντηση με τους δράστες ώστε να τους παραδώσει 200.000 ευρώ σε μετρητά και την επομένη θα του παρέδιδε το υπόλοιπο ποσό σε επιταγή.

Τα χρήματα προσημείωθηκαν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας τα παρέδωσε στον έναν από τους δράστες και αμέσως αυτός συνελήφθη.

Στη συνέχεια συνελήφθη και ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας, στο γραφείο του οποίου μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε και μικροποσότητα χασίς. Ο τρίτος δράστης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα