Μήνυση Calamos κατά Exin - Στον «αέρα» η συμφωνία για Εθνική Ασφαλιστική

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 12:41
UPD:12:53

Μήνυση κατά της ολλανδικής EΧΙΝ Financial Services Holdings για αθέτηση δανείων κατέθεσε το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα της Calamos Family Partners, εξέλιξη που θέτει εν αμφιβόλω την συμφωνία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

H αμερικανική Calamos Investments και η EXIN Partners, επενδυτές που δραστηριοποιούνται κυρίως στις ασφάλειες και την διαχείριση κεφαλαίων, είχαν συμφωνήσει να εξαγοράσουν το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής προς 718 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές τι επιπτώσεις θα έχει η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο επενδυτών στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Όπως μεταδίδει το Reuters, oύτε η Εθνική Τράπεζα, ούτε η EXIN ήταν άμεσα διαθέσιμες για κάποιο σχόλιο.

Με ανακοίνωσή της η Calamos Family Partners διευκρίνισε ότι ζητάει την άμεση πληρωμή πάνω από 41 εκατ. δολ. συν τόκους που της οφείλει η Exin στα πλαίσια δανειακών συμβάσεων, ποσό που έπρεπε να αποπληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Ανέφερε ακόμη ότι η EXIN δεν έχει δώσει τα απαιτούμενα χρηματοοικονομικά, λογιστικά και άλλα στοιχεία και αρχεία, όπως απαιτείται με βάσει τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα