Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε μηνών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. σημείωναν κέρδη, καθώς εικάζεται ότι τα πιο φθηνά καύσιμα θα τονώσουν τις δαπάνες των καταναλωτών σε αυτοκίνητα και άλλα αγαθά.

Οι μετοχές της Elpida Memory Inc. και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. οδηγούσαν την άνοδο των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Credit Suisse Group, για την προοπτική των εταιρειών που παράγουν εξοπλισμό για τσιπ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 126,36 μονάδες στις 11:29 π.μ. στο Τόκυο, αναχαιτίζοντας τις απώλειες 2,4% των δύο ημερών. Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε 2,8% φθάνοντας στα 63,76 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 22 Μαρτίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 15.885,37 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα, κέρδιζε 0,9%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία.

Χθες οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε ένα μήνα, μετά τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη που εμφάνισαν εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Goldman Sachs Group Inc. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 1% και ο Nasdaq Composite Index αναρριχήθηκε σε ποσοστό 2%.

Πτωτικά κινήθηκε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της παγκόσμιας κατανάλωσης από την International Energy Agency κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως. Νωρίτερα τα συμβόλαια του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν στα 63,80 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι στις 14 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα