BAE: 28% υψηλότερα κέρδη το εξάμηνο

Αποτέλεσμα των παραγγελιών των ΗΠΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 10:12

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 28%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της BAE Systems Plc, της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης, μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, μετά τις παραγγελίες των ΗΠΑ για άρματα μάχης που χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 405 εκατ. λίρες στερλίνες (759 εκατ. δολ.) ή 12,4 πένες ανά μετοχή, από 317 εκατ. λίρες ή 10,8 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της ΒΑΕ Systems θα ήταν 354 εκατ. λίρες.

Η BAE αγόρασε την United Defense Industries Inc., την κατασκευάστρια των αρμάτων μάχης Bradley τον Ιούνιο του 2005 και κατέστη η έβδομη μεγαλύτερη προμηθεύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου. Στις 6 Σεπτεμβρίου η ΒΑΕ, που εδρεύεις στο Λονδίνο, συνέστησε στους μετόχους της να εγκρίνουν την πώληση μεριδίου 20% στην Airbus SAS, για να επικεντρωθεί σε εξαγορές στον τομέα άμυνας των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της ΒΑΕ, έχουν υποχωρήσει 0,9% φέτος, έναντι υποχώρησης 4,5% του δείκτη Bloomberg Europe Aerospace/Defense. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 21%, φθάνοντας στα 8,21 δισ. λίρες στερλίνες.

Το 2005 η BAE πραγματοποίησε το 1/3 των πωλήσεών της ύψους 15,4 δισ. λιρών στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα