Ping An: 2,5 δισ. δολ. από τη διάθεση μετοχών στην Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 10:22

ΠΟΣΟΝ 20 δισ. γιυοάν (2,5 δισ. δολ.) ενδέχεται να αντλήσει η Ping An Insurance (Group) Co., η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας κατά τη δημόσια εγγραφή της στο εσωτερικό το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Ping An ενδέχεται να πουλήσει ως 1 δισ. μετοχές, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση. Οι μετοχές της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν διπλάσια άνοδο πέρυσι, υπερβαίνοντας την άνοδο 14% του δείκτη Hang Seng.

H κινέζικη εταιρεία χρειάζεται κεφάλαια για να συνδυάσει το τραπεζικό με το ασφαλιστικό της σκέλος, μια στρατηγική που εγκατέλειψαν οι ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. και της Credit Suisse Group. Η Ping An, επιθυμεί τα 2/3 των εσόδων της να προέρχονται από το εξωτερικό μέσα σε 10 χρόνια. Ο πρόεδρός της, Πήτερ Μα, 50 ετών, συμφώνησε τον Ιούλιο να αγοράσει την Shenzhen Commercial Bank προς 4,9 δισ. γιουάν.

Η πώληση μετοχών από την Ping An έρχεται μετά την ανακοίνωση της China Life Insurance Co., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Κίνας, ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε την πώληση 1,5 εκατ. νέων μετοχών στη Σαγκάη. Από την πώληση ενδέχεται να αντληθούν περίπου 2,6 δισ. δολ., με βάση την τιμή της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και καθιστά την China Life, την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που μπαίνει στο Χρηματιστήριο της Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα