Ελληνοαλβανική συνεργασία σε ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα

Συνάντηση Τσιτουρίδη με τον Αλβανό ομόλογό του Κόστα Μπάρκα
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 15:50

Η συνεργασία σε ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, με τον Αλβανό ομόλογό του Κόστα Μπάρκα.

Όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία στην επαγγελματική κατάρτιση, η συνεργασία μεταξύ ΟΑΕΔ και του αντίστοιχου αλβανικού οργανισμού, ανάμεσα σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και η αντιμετώπιση θεμάτων εποχικής απασχόλησης.

Συζητήθηκε ακόμα η αντιμετώπιση φαινομένων, όπως η εμπορία ανθρώπων (trafficking), η παράνομη μετανάστευση και προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των μηχανισμών επαναπροώθησης λαθρομεταναστών.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε επίσης ότι με ενδιαφέρον θα αντιμετωπιστεί η πρόταση του Αλβανού συναδέλφου του για μια συμφωνία κοινωνικής ασφάλισης μεταξύ των δυο χωρών.

Ο κ. Κόστα Μπάρκα ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες και εκτίμησε ότι σε σύντομο χρόνο θα καταστεί εφικτή η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα