Σελόντα: Τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 15:57

Τους τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο επόμενο διάστημα παρουσίασε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η Διοίκηση του Ομίλου Σελόντα, βασικός στόχος της οποίας είναι στα επόμενα πέντε χρόνια να πετύχει την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγική δυναμικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε o Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σελόντα, κ. Γιάννης Στεφανής, οι τέσσερις πυλώνες στους οποίους θα δώσει έμφαση η Διοίκηση του Ομίλου είναι οι:

1) αύξηση παραγωγής και πωλήσεων,

2) εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων,

3) περιορισμός του κόστους παραγωγής και

4) διατήρηση της ποιότητας στα ίδια υψηλά επίπεδα

Για το σύνολο του 2006, οι εκτιμήσεις της Διοίκησης του Ομίλου Σελόντα κάνουν λόγο για κύκλο εργασιών ύψους 70 εκατ. ευρώ και για Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Για το 2007, οι εκτιμήσεις για τον κύκλο εργασιών διαμορφώνονται στα 93 εκατ. ευρώ και για τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας στα 10,7 εκατ. ευρώ. Ανοιχτό ωστόσο αφήνει η Διοίκηση του Ομίλου Σελόντα το ενδεχόμενο αναθεώρησης των αποτελεσμάτων προς τα πάνω μετά την περίοδο του φθινοπώρου.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα για το 2006 – 2007 ανέρχεται συνολικά σε 15,3 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Σελόντα διαμορφώθηκε στα 28,07 εκατ. ευρώ, έναντι 19,98 εκατ. ευρώ που ήταν στο περυσινό εξάμηνο με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 40,50%. Σημειώνεται ότι το 70% των συνολικών πωλήσεων αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου Σελόντα.

Τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας ανήλθαν στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου σε 4,18 εκατ. ευρώ, έναντι 1,67 εκατ. ευρώ που ήταν στο εξάμηνο του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 151,17%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα