Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 10:35

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά εχτές ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, από τις 14:00 και για λόγους που μόνο οι πωλητές γνωρίζουν, ξεκίνησαν έντονες ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα το κλείσιμο της συνεδρίασης να βρει τον Γενικό Δείκτη με αρνητικό πρόσημο. Για σήμερα και εφόσον δεν δημιουργηθούν αναίτιες ρευστοποιήσεις, η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει, στο βαθμό που το κάνει το τελευταίο διάστημα, τις ευρωπαϊκές αγορές. Αύριο λήγουν και οι σειρές παραγώγων Σεπτεμβρίου».

Fortius Finance: «Σημαντικές ήταν οι ρευστοποιήσεις στη μικρή κεφαλαιοποίηση χθες, όπου το ενδιαφέρον ήταν εστιασμένο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ως αρνητικά στοιχεία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την σημαντική άνοδο της καθαρής αξίας συναλλαγών σε μια συνεδρίαση με σημαντική αύξηση των πτωτικών έναντι των ανοδικών τίτλων, όπου ο ΓΔ απώλεσε ενδοσυνεδριακά κέρδη της τάξεως του 1.23%, αλλά και την αδυναμία του ΓΔ να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση των ξένων δεικτών.

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη λήξη των παραγωγών σε μετοχές και δείκτες στο ΧΠΑ αύριο. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 3.900 μονάδες».

Euroxx: «Παρ’ όλο το έντονο ανοδικό άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους απώλεσε τα αρχικά ημερήσια κέρδη του και έκλεισε οριακά αρνητικά 0,06%... Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν κέρδη εκτός του Λονδίνου, ενώ και οι Αμερικανικές αγορές ακολούθησαν την ίδια κατεύθυνση. Για σήμερα εκτιμούμε ότι η χρονοσειρά του ΧΑ θα κινηθεί για μια ακόμη συνεδρίαση σταθεροποιητικά εμφανίζοντας εκ νέου τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα