Nintendo: Στις 2/12 η πώληση του Wii στην Ιαπωνία

Αρχίζοντας τη μάχη με το PlayStation 3 της Sony
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 10:49

ΣΤΙΣ 2 Δεκεμβρίου θα διαθέσει στην Ιαπωνία το νέο της βιντεοπαιχνίδι η Nintendo Co., πιστεύοντας ότι η χαμηλή τιμή του θα προσελκύσει τους αγοραστές των εορτών, μειώνοντας την απόσταση των τριών εβδομάδων μετά τη διάθεση του PlayStation 3 της Sony Corp.

Το Wii – όπως λέγεται το παιχνίδι – θα πωλείται προς 25.000 γιέν το ένα (213 δολ.), σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Σατόρου Ιγουάτα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κοντά στο Τόκυο. Η τιμή είναι χαμηλότερη πλέον του ημίσεως των 59.800 γιέν που θα πωλείται το πιο φθηνό PlayStation 3, στις 11 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία.

Η Nintendo, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο πιστεύει ότι το Wii θα αποτελέσει προϊόν κλειδί έναντι της ανταγωνίστριάς της Sony Corp. στην αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών με κονσόλες. Το Wii αντιμετωπίζει επίσης και τον ανταγωνισμό από το Xbox 360 της Microsoft Corp., που διατέθηκε πέρυσι στην αγορά.

Η Sony, η μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο βασίζεται στο PlayStation 3 για να αυξήσει την κερδοφορία σε όλα τα σκέλη της.

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Sony μείωσε κατά το ήμισυ, στα 2 εκατ. κομμάτια, τον στόχο των εξαγωγών της φέτος, μετά την καθυστέρηση τεσσάρων μηνών της διάθεσης του PS3 στην Ευρώπη, επειδή αντιμετώπισε προβλήματα σε κάποια εξαρτήματά του. Η εταιρεία που στοχεύει σε εξαγωγές 6 εκατ. PS3 μέχρι τον Μάρτιο, περιμένει να εξάγει 500.000 κομμάτια την πρώτη ημέρα, πολύ λιγότερα από τα 2 εκατ. κομμάτια που προέβλεπε ότι θα εξάγει.

Μείωση τιμών

Την περασμένη εβδομάδα η Sony ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή διάθεσης του PlayStation 2 στην Ιαπωνία κατά 20% από τις 15 Σεπτεμβρίου. Θα το διαθέσει προς 16.000 γιέν από 19.800 γιέν που πωλείται σήμερα.

Η Microsoft, που εδρεύει στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, έχει πει ότι σκοπεύει να εξάγει 10 εκατ. Xbos 360 πριν τη διάθεση του PlayStation 3. Το Xbox 360 έχει τιμή που ξεκινά από τα 300 δολ. το ένα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μια φθηνότερη έκδοση του Xbox 360 από τις 2 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία, μία εβδομάδα πριν τη διάθεση του PlayStation 3 της Sony. Το παιχνίδι θα πωλείται προς 29.800 γιέν και δεν θα περιλαμβάνει σκληρό δίσκο και άλλα αξεσουάρ, ενώ η full έκδοσή του, πωλείται σήμερα προς 39.785 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα