AWG: Στα ύψη οι μετοχές μετά από προσέγγιση για την εξαγορά της

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 11:24

ΑΝΟΔΟ 12% - φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - σημείωσαν οι μετοχές της AWG Plc, τη εταιρείας κοινής ωφελείας ύδρευσης της Βρετανίας, μετά την ανακοίνωσή της ότι την πλησίασαν για πιθανή εξαγορά.

Ο υποψήφιος αγοραστής δεν έγινε γνωστός στη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 188 πένες, φθάνοντας στις 1.550 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 1.537 πένες η μία στις 8:12 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,2 δισ. λίρες στερλίνες (4,1 δισ. δολ.).

Τον Μάϊο η AWG διόρισε την JPMorgan Chase & Co. να βρει αγοραστή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Mail τον ίδιο μήνα, επικαλούμενη πηγές του κλάδου.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των άλλων βρετανικών εταιρειών ύδρευσης. Οι μετοχές της Kelda Group Plc, ιδιοκτήτριας της Yorkshire Water, σημείωσαν άνοδο 2,7%, φθάνοντας στις 833,5 πένες η μία. Οι μετοχές της Pennon Group Plc, ιδιοκτήτριας εταιρείας ύδρευσης στη νοτιοδυτική Αγγλία αναρριχήθηκαν 5,1% στις 495 πένες η μία. Τέλος, οι μετοχές της United Utilities Plc, τη μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας ύδρευσης της Βρετανίας, κέρδισαν 2,1%, φθάνοντας στις 700,5 πένες η μία στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα