Hanesbrands: Κλείνει εργοστάσια, καταργεί 2.185 θέσεις εργασίας

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 12:12

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2.185 θέσεις εργασίας θα περικόψει η Hanesbrands Inc., η εταιρεία ενδυμάτων που διαχωρίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Sara Lee Corp. και θα κλείσει τρία εργοστάσια στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, με στόχο την αύξηση της εργασίας στο εσωτερικό, αλλά και σε ξένες αγορές χαμηλού εργατικού κόστους.

Η απόφαση θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 27 εκατ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του έτους που λήγει στις 30 Δεκεμβρίου και θα μειώσει κατά 4,4% το εργατικό της δυναμικό.

Τα εργοστάσια παράγουν fleece μπλούζες και παντελόνια, πουκάμισα, μπλουζάκια και φόρμες και καλσόν.

Οι απολύσεις έρχονται μετά την είσοδο της Hanesbrands μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας με μπλούζες και κάλτσες των ΗΠΑ, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι θέσεις θα μετακινηθούν στις ΗΠΑ, στην Καραϊβική και στα εργοστάσια της Κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Ρίτσαρντ Νολ, είπε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι θα μειώσει το κόστος με την αύξηση της παραγωγής σε χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος.

Οι μετοχές της Hanesbrands σημείωσαν άνοδο 62 σεντς, ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 22,55 δολ. η μία στις 4 μ.μ. χθες στη Ν. Υόρκη. Η εταιρεία παράγει τα ρούχα Hanes and Champion και τα καλσόν L'eggs.

Διεθνώς απασχολεί 50.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 15.000 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ματ Χαλ.

Περίπου 1.780 απολύσεις θα γίνουν από το κλείσιμο του εργοστασίου της στο Μεξικό και η παραγωγή του θα μεταφερθεί σε άλλα εργοστάσια στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική.

Με το κλείσιμο δύο εργοστασίων της στις ΗΠΑ θα χάσουν τη δουλειά τους 405 άνθρωποι. Η παραγωγή θα σταματήσει περί τα τέλη του Νοεμβρίου και στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Β. Καρολίνα, απ΄όπου θα απολυθούν 260 άνθρωποι. Η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Κεντρική Αμερική και στο Φόρεστ Σίτι της Β. Καρολίνας.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στη Ν. Καρολίνα θα κλείσει περί τα τέλη Φεβρουαρίου και θα μειωθούν περίπου 145 θέσεις εργασίας. Η παραγωγή θα μεταφερθεί στο Κλάρκσβιλ του Αρκάνσας.

Σημειώνεται ότι η Hanesbrands θα επεκτείνει την παραγωγή της και στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας.

Τα εργοστάσια που θα διατηρήσει βρίσκονται κυρίως στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Β. της Ν. Καρολίνας και της Πενσυλβάνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα