Ανακαλούνται μπαταρίες φορητών υπολογιστών

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 18:06

Η εταιρεία Rainbow A.E., επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, ανακαλεί εθελοντικά συγκεκριμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Λιθίου, που χρησιμοποιούνται στους φορητούς υπολογιστές Apple μοντέλα: iBook G4 με οθόνη 12 ιντσών, PowerBook G4 με οθόνη 12 ιντσών και PowerBook G4 με οθόνη 15 ιντσών.

Οι εν λόγω μπαταρίες κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Sony Corporation στην Ιαπωνία από τον Οκτώβριο του 2003 έως και τον Αύγουστο του 2006 και μπορεί να υπερθερμανθούν, με κίνδυνο ανάφλεξης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές, που έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών, να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες τους έως ότου ελέγξουν τον κωδικό της μπαταρίας και αν χρειαστεί να τις αντικαταστήσουν με νέες ασφαλείς μπαταρίες. Οι υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια αφού αφαιρεθεί η μπαταρία και συνδεθούν μέσω του μετασχηματιστή AC στο ρεύμα.

Η εταιρεία Rainbow A.E. πληροφόρησε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ότι έχει αποστείλει προσωπικές συστημένες επιστολές για να ενημερώσει και τους 530 κατόχους Η/Υ Apple, που ενδέχεται να διαθέτουν τις προς ανάκληση μπαταρίες, καθώς και ότι δεν υπάρχουν αποθέματα στην αγορά των εν λόγω μπαταριών, διότι προορίζονται για συγκεκριμένες παραγγελίες. Επισημαίνεται ότι καμία άλλη μπαταρία PowerBook ή iBook δεν αποτελεί μέρος αυτής της ανάκλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα