Νέες καταγγελίες για εμπλοκή Αδαμόπουλου

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 18:19
UPD:18:20

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τον Ιούνιο του 2005, με δικηγόρο στην αρχή τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Τζουγανάτο, οι χονδρέμποροι στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη κατήγγειλαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι οι εκφορτωτές στην Αγορά μονοπωλούν τις εκφορτώσεις.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο υπόδικος για την υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο οποίος εννέα μήνες μετά εισηγείται ότι οι φορτοεκφορτωτές πρέπει να φύγουν από τη λαχαναγορά. Αμέσως εκείνοι τον επισκέπτονται στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν.

Δεύτερη επίσκεψη για το άδικο της εισήγησης έγινε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου. Ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος με την εισήγησή του στις 13 Μαρτίου 2006 πρότεινε ουσιαστικά να φύγουν οι φορτοεκφορτωτές από τη Λαχαναγορά. Αμέσως εκείνοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φορτοεκφορτωτών της Κεντρικής Λαχαναγοράς Ρέντη Φώτη Σιακάρα, ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε εμμέσως να τον δωροδοκήσουν, λέγοντας τους σύμφωνα πάντα με τον κ. Σιακάρα: «Μην σας νοιάζει. Αφήστε το. Μπορεί να αλλάξει η Ολομέλεια. Θα το κανονίσω εγώ».

Οι φορτοεκφορτωτές όμως καταγγέλλουν και έναν ύποπτο «έρανο» των χονδρεμπόρων μέσα στη Λαχαναγορά, αφήνοντας υπόνοιες για μίζα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σχολιάζοντας το θέμα, διευκρίνισε ότι «η εξέταση της εν λόγω υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Απομένει σημαντικός χρόνος μέχρι την έκδοση της απόφασης, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η επ' αυτής διάσκεψη. Επομένως, όσα αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης περί λήψης απόφασης επί της συγκεκριμένης υποθέσεως, είναι ανακριβή».

Εν τω μεταξύ, στη δικαιοσύνη προσφεύγουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συνδέσμων Εμπόρων Κεντρικών Λαχαναγορών και των Συνδέσμων Εμπόρων Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης «για τον αναχρονιστικό τρόπο λειτουργίας των κεντρικών αγορών σε ό,τι αφορά το καθεστώς φορτοεκφόρτωσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των κεντρικών αγορών, είναι υποχρεωμένες να εκφορτώνουν μόνο με εργάτες των συγκεκριμένων σωματείων και όχι με τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων.

Οι Σύνδεσμοι ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε είχαν συνάντηση με τον υπόλογο στη Δικαιοσύνη Γενικό Διευθυντή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά διευκρίνισαν ότι μάζευαν λεφτά για να πληρώσουν το δικηγόρο, και όχι για να «εξαγοράσουν» την Επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα