KAE: Σχέδια για επέκταση στην Ασία (2)

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 21:24

Τους στρατηγικούς άξονες της συνεργασίας τους παρουσίασαν σε Κοινή Συνέντευξη Τύπου εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., και η εταιρεία Links of London Ltd.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της εξαγοράς της Links of London Ltd., από την εταιρεία Ελληνικές Διανομές Α.Ε., 100% θυγατρική της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. και μέλος του Ομίλου Folli-Follie.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Πρόεδρος της ΚΑΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε ότι, η επιχειρηματική αυτή συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής που είχε ήδη ανακοινωθεί και η οποία αφορά στην περαιτέρω διεύρυνση της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., και του στόχου να αναδειχθούν ως ένα διεθνές «brand».

Οπως τόνισε ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, με την εξαγορά της Links ενισχύεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που προσφέρει η ΚΑΕ, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία προσεγγίζει ένα νέο αγοραστικό κοινό. Ταυτόχρονα, αναμένεται να δημιουργηθούν συνέργιες στους τομείς της παραγωγής και του σχεδιασμού προϊόντων, στην ανάπτυξη των νέων αγορών και βεβαίως του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου.

Ο κύκλος εργασιών της Links για την περίοδο 01.08.2004 – 31.07.2005 διαμορφώθηκε σε € 33,3 εκατομμύρια, ενώ για τη 17μηνη χρήση 01.08.05 – 31.12.06 προβλέπεται να ανέλθει σε € 58,4 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διάθεση των προϊόντων της Links μέσω των σημείων πώλησης της ΚΑΕ, ενώ ήδη διερευνούνται κατάλληλοι χώροι για επέκταση του δικτύου καταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη διεθνή αγορά, στόχος της εταιρείας είναι να διευρύνει περαιτέρω το υπάρχον δίκτυο διανομής προϊόντων Links μέσα από την ανάπτυξη νέων καταστημάτων, στην Ιαπωνία και την Κίνα κατά το επόμενο εξάμηνο, καθώς και στην Κορέα και Ταϊβάν μέχρι το τέλος του 2007.

Η διοικητική οργάνωση της Links δεν θα τροποποιηθεί, ενώ ως Σύμβουλοι θα εξακολουθήσουν να εργάζονται στην εταιρεία οι ιδρυτές κ. Annoushka Ducas και John Ayton.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα