Οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Αττική για την ανακαίνιση ξενοδοχείων, αλλά και για την δημιουργία νέων, έφτασαν περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ, τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στην ομιλία της στο 1ο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ.
Ως αποτέλεσμα των επενδύσεων αυτών, η Ελλάδα, αργά και σταθερά, επιμηκύνει την τουριστική της περίοδο, καθώς είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές μορφές τουρισμού ολόκληρο το χρόνο, υπογράμμισε η κα Πετραλιά.
Αναφερόμενη στα σχέδια ελληνο-αραβικής συνεργασίας, η υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός να διευρυνθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα πιθανά πεδία συνεργασίας, αφού η αγορά των αραβικών χωρών παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας.
Στο Φόρουμ, μεταξύ άλλων, μίλησε και ο υπουργός Τουρισμού του Λιβάνου, Joseph Sakris, ο οποίος έκανε λόγο για τις επιπτώσεις του πολέμου στις υποδομές της χώρας του, που «υποθήκευσαν για τα επόμενα χρόνια την τουριστική βιομηχανία».
Φέτος διπλασιάστηκαν οι Ελληνες τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Συρία, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου, κάνοντας λόγω για τις γενικότερες θετικές προοπτικές τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Αραβικών χωρών. Ωθηση στην τουριστική κίνηση μπορούν να δώσουν, όπως είπε, τα κοινά τουριστικά πακέτα που μπορούν να αναπτυχθούν, προσελκύοντας τουρίστες από τρίτες χώρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ